ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Μετά από παρέμβαση κυβερνητικού βουλευτή , πρώην υπαλλήλου της…
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΑΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ!


Μεγάλη απάτη σε βάρος της τράπεζας καταγγέλθηκε πρόσφατα σε στελέχη της διοίκησής της με έγγραφα φωτιά που αποδεικνύουν ότι επί 20 περίπου χρόνια από το 1993, συνδικαλιστές ασφαλιστικού ταμείου υγείας της τράπεζας, έκλεβαν τη τράπεζα, υποβάλλοντας παραποιημένα στοιχεία, προκειμένου να εισπράττουν κατασκηνωτικά επιδόματα (βάσει ΣΣΕ) για παιδιά υπαλλήλων, τα οποία όμως δεν μετείχαν στις κατασκηνώσεις!
Η απάτη αυτή υπολογίζεται όλα αυτά τα χρόνια σε περίπου 1,5 εκ. €!

Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο μετά τη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου, το ταμείο υποβάλλει τις καταστάσεις των παιδιών που συμμετείχαν στις κατασκηνώσεις και η Τράπεζα πιστώνει το Ταμείο με το αντίστοιχο ποσό.
Όμως από το 1993 μέχρι σήμερα οι καταστάσεις αυτές υποβάλλονταν παραποιημένες με τη προσθήκη παιδιών που δεν συμμετείχαν στις κατασκηνώσεις, προκειμένου κάποιοι να καρπωθούν το ποσό που αναλογεί στα παιδιά αυτά (που οι γονείς τους είναι φίλα προσκείμενοι σε διοικητικά στελέχη του ταμείου αλλά και συνδικαλιστές του συλλόγου εργαζομένων και καθοδηγούνται σχετικά) και η Τράπεζα ‘καλή τη πίστη’ καταβάλλει.

Οι καταγγέλλοντες παρέδωσαν σε υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας (συγκεκριμένα στον διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού)τις πλαστές αιτήσεις κατασκηνωτών (και μηχανογραφημένες καταστάσεις που αφορούν το 2010) που ενώ δεν συμμετείχαν στις κατασκηνώσεις του Ταμείου, εντούτοις η Τράπεζα κατέβαλλε στο ταμείο το κατασκηνωτικό επίδομα βασιζόμενη στα κατασκευασμένα στοιχεία που της υπέβαλλε η διοίκηση του Ταμείου .
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αιτήσεις αυτές είναι είτε χειρόγραφες, είτε μηχανογραφημένες είναι μεταχρονολογημένες και εμφανέστατα πλαστογραφημένες!
Όλα αυτά τα χρόνια που οι συνδικαλιστές κλέβουν τη τράπεζα, απολαμβάνουν οι ίδιοι προκλητικών προνομίων σε βάρος των εργαζόμενων που εκπροσωπούν με την ανοχή της τράπεζας !
Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος των συνδικαλιστών του ταμείου, τα στελέχη της τράπεζας που έχουν τα στοιχεία στα χέρια τους φαίνεται ότι θέλουν να κουκουλώσουν την υπόθεση, μετά από παρέμβαση κυβερνητικού βουλευτή που προέρχεται από την τράπεζα, και ελέγχει τους πράσινους συνδικαλιστές του ταμείου που έχει ετήσιο προυπολογισμό 75 εκ. €!
‘Ειρήσθω εν παρόδω’ οι πράσινοι συνδικαλιστές που διέπραξαν την απάτη σε βάρος της τράπεζας, ετοιμάζονται να αγοράσουν μαγνητικό τομογράφο και να αυξήσουν τις συνδρομές των μελών τους και όλα αυτά με ενορχηστρωτή τον πράσινο βουλευτή που όπως φαίνεται έχει προσωπικό ενδιαφέρον για τις προμήθειες του Ταμείου…
Πλησιάζουν βουλευτικές εκλογές και χρειάζεται φρέσκο χρήμα για τον αγώνα…
Όμως έχουν γνώση οι φύλακες και οι καταγγέλλοντες έχουν παραδώσει σε δικηγόρο αντίγραφα των καταγγελιών τους και ανάλογα με την εξέλιξη (αν τελικά τα στελέχη της τράπεζας θα καλύψουν τους πράσινους συνδικαλιστές)θα τα στείλουν στον εισαγγελέα και στον ημερήσιο τύπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου