* ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ * ΟΧΙ ΣΤΟ Ε.Τ.Υ.Τ. * ΤΥΠΕΤ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ*

* ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ * ΟΧΙ ΣΤΟ Ε.Τ.Υ.Τ. * ΤΥΠΕΤ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ*


Αναλογικό, Διαπαραταξιακό Προεδρείο η μόνη λύση στις σημερινές συνθήκες

ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,
ΣΚΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Αθήνα, 1 Ιουνίου 2011

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Σήμερα συνέρχεται το νέο Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17/5/2011 ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα, στη σκιά των αποκαλύψεων για σειρά παρατυπιών που θέτουν σε αμφισβήτηση ακόμα και τη γνησιότητα των εκλογών και τη νομιμότητα των εκλεγμένων συμβούλων του!
Η άρνηση της Κ.Ε.Ε. να δώσει τις εκλογικές καταστάσεις για έλεγχο, βαρύνει περισσότερο την ήδη βαριά ατμόσφαιρα που ξυπνά μνήμες της καλπονοθείας του 1985…

Οι αδυναμίες του ισχύοντος εκλογικού συστήματος σε συνδυασμό με τις ανασφάλειες εκείνων που χρόνια τώρα μετέρχονται διάφορες μεθόδους ώστε να ‘κινούν τα νήματα’ προς ίδιον όφελος, οδήγησαν στη σημερινή νοσηρή κατάσταση που δεν προοιωνίζει τίποτα καλό για το παρόν και το μέλλον του ΤΥΠΕΤ.

Σε ένα οικονομικό περιβάλλον που μεγεθύνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ΤΥΠΕΤ και ναρκοθετούν την αυτοτέλεια και τη βιωσιμότητά του, μία αναξιόπιστη Διοίκηση, θα αποτελούσε τη θρυαλλίδα που θα έδινε τη χαριστική βολή στο Ταμείο…

Η ‘ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμβάλλει στην επίσπευση των δυσμενών –για το Ταμείο- εξελίξεων μετέχοντας ή στηρίζοντας ένα προεδρείο θνησιγενές και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας που αντί να επιλύσει τα προβλήματα του ΤΥΠΕΤ, θα του προσέθετε και άλλα…
Επειδή όμως με την Υγεία των συναδέλφων μας δεν μπορεί κανείς να παίζει και αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα να υπάρξει υπεύθυνη Διοίκηση που θα διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα, προσερχόμαστε σήμερα στο Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ, με τη παρακάτω πλατφόρμα προτάσεων την οποία δημόσια υποβάλλουμε:

1. Συγκρότηση Αναλογικού Διαπαραταξιακού Προεδρείου με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ.
2. Διερεύνηση των καταγγελιών για τις παρατυπίες που εντοπίστηκαν στη διενέργεια των αρχαιρεσιών.
3. Δρομολόγηση των διαδικασιών για τη τροποποίηση του καταστατικού του Ταμείου με την εκλογή Διαπαραταξιακής Επιτροπής με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Συλλόγου Συνταξιούχων , η οποία μέχρι 15/10/2011 θα υποβάλλει σχέδιο τροποποίησης του Καταστατικού στο οποίο θα περιλαμβάνεται τόσο η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την απλή αναλογική , όσο και η ισότιμη συμμετοχή των Συνταξιούχων ως τακτικών μελλών του Ταμείου.
4. Άμεση συνάντηση του συνόλου του Δ.Σ. με τη Διοίκηση της ΕΤΕ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί και να ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα Βιωσιμότητας και Ανάπτυξης του ΤΥΠΕΤ με προτεραιότητα τη κτιριακή αναβάθμιση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
5. Ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του χώρου μέσω Επιτροπής Εκπροσώπων ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ, Συλ. Συνταξιούχων η οποία θα συνδράμει το έργο του Δ.Σ του ΤΥΠΕΤ στη κατεύθυνση κατοχύρωσης της βιωσιμότητας του Ταμείου.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
Για τη ‘ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’ , αυτές οι θέσεις είναι οι ελάχιστες στη βάση των οποίων θα μπορούσε να σχηματιστεί ένα προεδρείο κοινής αποδοχής. Κάθε άλλη εξέλιξη θα αποτελεί προϊόν συναλλαγής και φυσικά δεν πρόκειται να αναβαθμίσει το κύρος της Διοίκησης του Ταμείου που το πλήγωσε τη προηγούμενη τριετία.
Υπεύθυνοι όπως πάντα και με πρόσφατη την εντολή που μας δώσατε, θα προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι σας, αλλά κυρίως απέναντι στην υπέρτατη ανάγκη σωτηρίας του ΤΥΠΕΤ στην οποία η ‘ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις.
Με συναδερφικούς χαιρετισμούς,
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972414938 – email: neaepohi@freemail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου