Μειώσεις Μισθών

Ακούγετε έντονα τον τελευταίο καιρό για μειώσεις μισθών.. για άσχημη οικονομική κατάσταση του Ταμείου..

Καθυστερούν πληρωμές τρίτων για να πληρωθεί η μισθοδοσία.. έως ολοκληρωθούν οι εκλογές...
ειναι αλήθεια?? ας βγει κάποιος  να μας πει τι γίνεται.. 

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25.5.11

    ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΗΣ, ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΗΣΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31.5.11

    ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ

    ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

    Συνάδελφοι,
    Ολοκληρώθηκε η διαλογή των αποτελεσμάτων όλων των διαμερισμάτων για τις εκλογές του ΤΥΠΕΤ, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη απήχηση των προτάσεων της παράταξής μας στο σύνολο των ασφαλισμένων του Ταμείου μας. Στα διαμερίσματα που υπήρχε εκπρόσωπος της παράταξής μας το ποσοστό του υπερέβη το 20% επιβεβαιώνοντας ότι το μήνυμα των αποτελεσμάτων του Διαμερίσματος (Αττική) και το 20% που απέσπασε η «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ», δεν περιορίζεται σε τοπικό και μόνο επίπεδο αλλά έχει, αναμφίβολα, προσλάβει πλέον πανελλαδικό χαρακτήρα και δυναμική.
    Θεωρούμε υποχρέωσή μας όμως να αναφερθούμε και σε ένα άλλο «ενδιαφέρον» σημείο των αποτελεσμάτων, το οποίο αφορά στην εντυπωσιακή συμμετοχή των ψηφοφόρων, η οποία κυμάνθηκε στην πλειοψηφία των περιφερειακών διαμερισμάτων σε ποσοστά άνω του 80% ενώ σε όλες τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες δεν ξεπερνούσε το 70%!
    Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στον Ν. Αττικής, όπου η Παράταξή μας είχε αντιπροσώπους σε κάθε εκλογικό κέντρο, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε κατά μέσο όρο στο 68,30 %!!!
    Ιδιαίτερης μνείας αξίζει το γεγονός, ότι το ποσοστό συμμετοχής στο Γ΄ Διαμέρισμα (Νομοί Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής) ανήλθε στο πρωτοφανές και κατά πάσα πιθανότητα ανεπανάληπτο 94%!!! (αν μάλιστα σ΄ αυτό το ποσοστό υπολογίσουμε και ένα εκλογικό κέντρο που βγήκε εκτός διαδικασίας και δεν προσμετρήθηκαν οι ψηφίσαντες τότε το ποσοστό ανέρχεται στο απίστευτο 97%)..!!!
    Η «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ» θεωρεί αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη αρχή τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εκλογών και τη μη στρέβλωση της βούλησης των συναδέλφων. Για το λόγο αυτό ζήτησε, ως είχε δικαίωμα, από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, αντίγραφα των μηχανογραφημένων καταστάσεων του εκλογικού σώματος και των χειρόγραφων όπου έχουν καταγραφεί οι ψηφίσαντες.
    Δυστυχώς, ενώ έχουν ήδη περάσει οκτώ ημέρες, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δεν μας έχει απαντήσει ακόμη. Επίσης απέρριψε, αναιτιολόγητα, όλα τα προηγούμενα αιτήματα που είχαμε υποβάλλει στην προσπάθειά μας να διαφυλάξουμε την εγκυρότητα και το αδιάβλητο των εκλογών.
    Συνάδελφοι,
    Θεωρούμε ότι σε μία δημοκρατική εκλογική διαδικασία θα πρέπει τα πάντα να είναι διάφανα και στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Δεν είναι για μας θέμα διαδικαστικό, είναι θέμα ουσίας και δημοκρατίας. Προφανώς όμως η άποψη κάποιων βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη πλευρά από τη δική μας. Το γεγονός αυτό δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο από κανέναν μας και σε κάθε περίπτωση μας δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς και ερωτηματικά.

     υπάρχουν άραγε κάποιοι που φοβούνται κάτι και τι είναι αυτό;
     γιατί αρνούνται τα αυτονόητα;
     πιστεύουν ή όχι στην ανάγκη διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα;
     ποιοί είναι αυτοί που συμπεριφέρονται σαν να θεωρούν τσιφλίκι τους ένα Ταμείο Υγείας με 50.000 ασφαλισμένους;
     γιατί αρνούνται να παραδώσουν τις μηχανογραφημένες καταστάσεις του εκλογικού σώματος και τις χειρόγραφες των ψηφισάντων;

    Υπάρχει κανείς να δώσει μία πειστική απάντηση για αυτήν την αντιδεοντολογική και απαράδεκτη συμπεριφορά;





    Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη σωτηρία του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. ζητώντας


    ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

    στη λειτουργία και τις αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31.5.11

    * ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ * ΟΧΙ ΣΤΟ Ε.Τ.Υ.Τ. * ΤΥΠΕΤ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ*


    Αναλογικό, Διαπαραταξιακό Προεδρείο η μόνη λύση στις σημερινές συνθήκες

    ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,
    ΣΚΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

    Αθήνα, 1 Ιουνίου 2011

    Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

    Σήμερα συνέρχεται το νέο Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17/5/2011 ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα, στη σκιά των αποκαλύψεων για σειρά παρατυπιών που θέτουν σε αμφισβήτηση ακόμα και τη γνησιότητα των εκλογών και τη νομιμότητα των εκλεγμένων συμβούλων του!
    Η άρνηση της Κ.Ε.Ε. να δώσει τις εκλογικές καταστάσεις για έλεγχο, βαρύνει περισσότερο την ήδη βαριά ατμόσφαιρα που ξυπνά μνήμες της καλπονοθείας του 1985…

    Οι αδυναμίες του ισχύοντος εκλογικού συστήματος σε συνδυασμό με τις ανασφάλειες εκείνων που χρόνια τώρα μετέρχονται διάφορες μεθόδους ώστε να ‘κινούν τα νήματα’ προς ίδιον όφελος, οδήγησαν στη σημερινή νοσηρή κατάσταση που δεν προοιωνίζει τίποτα καλό για το παρόν και το μέλλον του ΤΥΠΕΤ.

    Σε ένα οικονομικό περιβάλλον που μεγεθύνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ΤΥΠΕΤ και ναρκοθετούν την αυτοτέλεια και τη βιωσιμότητά του, μία αναξιόπιστη Διοίκηση, θα αποτελούσε τη θρυαλλίδα που θα έδινε τη χαριστική βολή στο Ταμείο…

    Η ‘ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμβάλλει στην επίσπευση των δυσμενών –για το Ταμείο- εξελίξεων μετέχοντας ή στηρίζοντας ένα προεδρείο θνησιγενές και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας που αντί να επιλύσει τα προβλήματα του ΤΥΠΕΤ, θα του προσέθετε και άλλα…
    Επειδή όμως με την Υγεία των συναδέλφων μας δεν μπορεί κανείς να παίζει και αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα να υπάρξει υπεύθυνη Διοίκηση που θα διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα, προσερχόμαστε σήμερα στο Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ, με τη παρακάτω πλατφόρμα προτάσεων την οποία δημόσια υποβάλλουμε:

    1. Συγκρότηση Αναλογικού Διαπαραταξιακού Προεδρείου με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ.
    2. Διερεύνηση των καταγγελιών για τις παρατυπίες που εντοπίστηκαν στη διενέργεια των αρχαιρεσιών.
    3. Δρομολόγηση των διαδικασιών για τη τροποποίηση του καταστατικού του Ταμείου με την εκλογή Διαπαραταξιακής Επιτροπής με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Συλλόγου Συνταξιούχων , η οποία μέχρι 15/10/2011 θα υποβάλλει σχέδιο τροποποίησης του Καταστατικού στο οποίο θα περιλαμβάνεται τόσο η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την απλή αναλογική , όσο και η ισότιμη συμμετοχή των Συνταξιούχων ως τακτικών μελλών του Ταμείου.
    4. Άμεση συνάντηση του συνόλου του Δ.Σ. με τη Διοίκηση της ΕΤΕ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί και να ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα Βιωσιμότητας και Ανάπτυξης του ΤΥΠΕΤ με προτεραιότητα τη κτιριακή αναβάθμιση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
    5. Ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του χώρου μέσω Επιτροπής Εκπροσώπων ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ, Συλ. Συνταξιούχων η οποία θα συνδράμει το έργο του Δ.Σ του ΤΥΠΕΤ στη κατεύθυνση κατοχύρωσης της βιωσιμότητας του Ταμείου.

    Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
    Για τη ‘ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’ , αυτές οι θέσεις είναι οι ελάχιστες στη βάση των οποίων θα μπορούσε να σχηματιστεί ένα προεδρείο κοινής αποδοχής. Κάθε άλλη εξέλιξη θα αποτελεί προϊόν συναλλαγής και φυσικά δεν πρόκειται να αναβαθμίσει το κύρος της Διοίκησης του Ταμείου που το πλήγωσε τη προηγούμενη τριετία.
    Υπεύθυνοι όπως πάντα και με πρόσφατη την εντολή που μας δώσατε, θα προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι σας, αλλά κυρίως απέναντι στην υπέρτατη ανάγκη σωτηρίας του ΤΥΠΕΤ στην οποία η ‘ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις.
    Με συναδερφικούς χαιρετισμούς,
    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972414938 – email: neaepohi@freemail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4.6.11

    ΚΟΥΙΖ:
    ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΑΚΙ ΔΙΑΝΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ (ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΜΕΝΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ)ΧΑΡΙΣΕ Ο 'ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ' ΕΝΑ ΠΟΣΟ 7000 € ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΓΕ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΠΌ ΝΟΣΗΛΙΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ;
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΑΡΙΣΕ;ΑΦΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΟΡ(ΚΟΛΛΗΤΗΛΙΚΙ)ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7.6.11

    ΝΕΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΝΕΞΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ. ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΚΡΑΜ, ΤΣΟΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ,ΕΝΩ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΨΟΝΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ. ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ Ο(ΜΟΝΙΜΟΣ) ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ. ΕΚΕΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΚΟΟΛΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή