ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;


ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ

ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Συνάδελφοι,
Ολοκληρώθηκε η διαλογή των αποτελεσμάτων όλων των διαμερισμάτων για τις εκλογές του ΤΥΠΕΤ, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη απήχηση των προτάσεων της παράταξής μας στο σύνολο των ασφαλισμένων του Ταμείου μας. Στα διαμερίσματα που υπήρχε εκπρόσωπος της παράταξής μας το ποσοστό του υπερέβη το 20% επιβεβαιώνοντας ότι το μήνυμα των αποτελεσμάτων του Διαμερίσματος (Αττική) και το 20% που απέσπασε η «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ», δεν περιορίζεται σε τοπικό και μόνο επίπεδο αλλά έχει, αναμφίβολα, προσλάβει πλέον πανελλαδικό χαρακτήρα και δυναμική.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας όμως να αναφερθούμε και σε ένα άλλο «ενδιαφέρον» σημείο των αποτελεσμάτων, το οποίο αφορά στην εντυπωσιακή συμμετοχή των ψηφοφόρων, η οποία κυμάνθηκε στην πλειοψηφία των περιφερειακών διαμερισμάτων σε ποσοστά άνω του 80% ενώ σε όλες τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες δεν ξεπερνούσε το 70%!
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στον Ν. Αττικής, όπου η Παράταξή μας είχε αντιπροσώπους σε κάθε εκλογικό κέντρο, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε κατά μέσο όρο στο 68,30 %!!!
Ιδιαίτερης μνείας αξίζει το γεγονός, ότι το ποσοστό συμμετοχής στο Γ΄ Διαμέρισμα (Νομοί Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής) ανήλθε στο πρωτοφανές και κατά πάσα πιθανότητα ανεπανάληπτο 94%!!! (αν μάλιστα σ΄ αυτό το ποσοστό υπολογίσουμε και ένα εκλογικό κέντρο που βγήκε εκτός διαδικασίας και δεν προσμετρήθηκαν οι ψηφίσαντες τότε το ποσοστό ανέρχεται στο απίστευτο 97%)..!!!
Η «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ» θεωρεί αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη αρχή τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εκλογών και τη μη στρέβλωση της βούλησης των συναδέλφων. Για το λόγο αυτό ζήτησε, ως είχε δικαίωμα, από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, αντίγραφα των μηχανογραφημένων καταστάσεων του εκλογικού σώματος και των χειρόγραφων όπου έχουν καταγραφεί οι ψηφίσαντες.
Δυστυχώς, ενώ έχουν ήδη περάσει οκτώ ημέρες, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δεν μας έχει απαντήσει ακόμη. Επίσης απέρριψε, αναιτιολόγητα, όλα τα προηγούμενα αιτήματα που είχαμε υποβάλλει στην προσπάθειά μας να διαφυλάξουμε την εγκυρότητα και το αδιάβλητο των εκλογών.
Συνάδελφοι,
Θεωρούμε ότι σε μία δημοκρατική εκλογική διαδικασία θα πρέπει τα πάντα να είναι διάφανα και στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Δεν είναι για μας θέμα διαδικαστικό, είναι θέμα ουσίας και δημοκρατίας. Προφανώς όμως η άποψη κάποιων βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη πλευρά από τη δική μας. Το γεγονός αυτό δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο από κανέναν μας και σε κάθε περίπτωση μας δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς και ερωτηματικά.

 υπάρχουν άραγε κάποιοι που φοβούνται κάτι και τι είναι αυτό;
 γιατί αρνούνται τα αυτονόητα;
 πιστεύουν ή όχι στην ανάγκη διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα;
 ποιοί είναι αυτοί που συμπεριφέρονται σαν να θεωρούν τσιφλίκι τους ένα Ταμείο Υγείας με 50.000 ασφαλισμένους;
 γιατί αρνούνται να παραδώσουν τις μηχανογραφημένες καταστάσεις του εκλογικού σώματος και τις χειρόγραφες των ψηφισάντων;

Υπάρχει κανείς να δώσει μία πειστική απάντηση για αυτήν την αντιδεοντολογική και απαράδεκτη συμπεριφορά;





Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη σωτηρία του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. ζητώντας


ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

στη λειτουργία και τις αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου